Orkla - Foods česko a Slovensko

08. 02. 2021

Nejprodávanější koření je také bio

Vitana uvádí na trh novinku v podobě nové řady bio koření. Lidé totiž stále častěji zkoumají nejen složení výrobků, ale i jejich kvalitu a vliv na životního prostředí.

Nejprodávanější koření je také bio
Bio koření
Z výzkumu trhu vyplývá, že většinu biopotravin spotřebitelé nakupují v běžných obchodních řetězcích. Očekávají v nich příznivější cenu oproti specializovaným farmářským a bio obchodům. Proto se Vitana, nejprodávanější značka koření na českém trhu, rozhodla rozšířit svoji nabídku koření o variantu bio. „Veškeré koření nakupujeme od certifikovaných a osobně auditovaných dodavatelů. V našem závodě ve Varnsdorfu parametry kvality před zabalením znovu pečlivě kontrolujeme,“ říká Alice Feixová, produktová manažerka společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko. „Důležitý je pro nás také fakt, že naši dodavatelé se soustředí na ekologické a udržitelné pěstování,“ dodává Feixová.

Řada s logem Vitana bio zahrnuje celkem čtrnáct nejprodávanějších druhů koření:

• Jednodruhová koření – paprika sladká, skořice mletá, kmín celý, česnek, pepř černý celý, pepř černý mletý
• Bylinky – majoránka, bazalka, rozmarýn, oregano, medvědí česnek
• Kořenicí směsi – pečené kuře, guláš, vepřová pečeně

Bio koření od Vitany má dvě ekologická označení. Prvním je česká ochranná známka pro biopotraviny - „Produkt ekologického zemědělství“, druhým je zelené logo Evropské unie určené pro výrobky z ekologické produkce.